De Stadsgehoorzaal en Ronde Tafel 56 hebben in november 2017 de handen ineengeslagen. Sindsdien hebben zij al 88 kinderen en hun ouders of verzorgers, die wat minder te besteden hebben, de theatermiddag- of avond van hun leven bezorgd. De wat voorzichtige en spannende stapjes bij binnenkomst, vervolgens de glunderende oogjes, de stralende glimlachjes, het geschater en de uitbundige verhalen van de kinderen na afloop van een voorstelling zijn onbetaalbaar.


De Stadsgehoorzaal is hét stadspodium van Vlaardingen waar iedereen, jong en oud, plezier moet kunnen beleven aan al het moois dat op het podium te zien is. Niet alleen omdat het ontzettend leuk is om naar het theater te gaan, maar ook omdat een bezoek vele waardevolle leermomenten en herinneringen met zich meebrengt. Helaas heeft lang niet iedereen de financiële middelen om zo nu en dan het theater te bezoeken. Daarom zijn de Stichting Ronde Tafel 56 Vlaardingen en de Stadsgehoorzaal afgelopen november een bijzondere samenwerking aangegaan.

Acht stoelen per voorstelling
Voor iedere jeugdvoorstelling die de Stadsgehoorzaal programmeert heeft de Ronde Tafel 56 acht stoelen gekocht, bestemd voor kinderen wiens ouders of verzorgers dit niet zelf kunnen betalen. Op deze manier is er áltijd plek om vier kinderen en vier ouders/verzorgers de middag of avond van hun leven te bezorgen. 

Negen verschillende voorstellingen
In seizoen 2017/2018 stonden er maar liefst negen verschillende jeugdvoorstellingen met in totaal elf opvoeringen op het programma. Van ‘Brandweer Sam’, ‘Ernst, Bobbie en de Rest’, ‘Duimelot’ en ‘Mannetjes met plannetjes’ voor de kleinste bezoekertjes tussen de 1,5 en 4 jaar, tot ‘Foei’, ‘Dummie de Mummie’, ‘De Reuzenperzik’, ‘Lang Geleden’ en ‘Shock’ voor de wat oudere kinderen van 5 tot 12 jaar. Deze stuk voor stuk fantasierijke voorstellingen met vrolijke muziek, prachtige kostuums en indrukwekkende decorstukken hebben in totaal 88 kinderen en hun ouders/verzorgers betoverd.

Verrijking voor elk kind
Theater is voor kinderen een bijzondere belevenis en zal dit altijd blijven, vanaf het moment dat ze het theater binnenstappen tot zij weer naar huis gaan. Het verrijkt hun fantasie, creativiteit en inlevingsvermogen en stimuleert hun verwerkingsproces door het napraten over specifieke momenten. De eerste stappen van kinderen in het theater bezorgen herinneringen voor het leven en de Ronde Tafel 56 en de Stadsgehoorzaal zijn trots hier samen een belangrijke bijdrage aan te kunnen leveren. Want het theater is van ons allemaal!

Foto's: Ton Delfos Fotografie


Deel deze pagina

Impressie: